FUNKTIVER

Grundkursus Inst. I, v/ Erik Werner Petersen og Claus Peder Pedersen, Arkitektskolen Aarhus.

I arkitekturen udgøres de servicerende funktioner oftest af stabile typologiske elementer med faste dimensioner (eksempelvis toilet, bad, trappe, garderobe), som indgår i bygningstyper af mere labil karakter (eksempelvis bolig, kontor).
“Funktiver” betegner sammenstillinger af sådanne funktionelle typologiske elementer, der er løsrevet fra specifikke bygningstypologier. Et funktiv er således mere end det enkelte funktionelle element og mindre end den samlede bygningstype. Det er tesen at nye arkitektoniske  typologier opstår i udvekslingen mellem veldefinerede funktiver og deres rumlige omgivelser defineret gennem parametriske relationer.
Kurset tog udgangspunkt i funktiver som arkitekturgenererende elementer. Det er designbaseret og arbejder med en progressivt stigende bygningsmæssig kompleksitet. Målet var at udvikle en kollektiv bebyggelsesmatrice i model og tegning på baggrund af individuelt udformede funktiver.

En bolig til 2 familier der skal tilgodese en familie med børn og en uden.

Underetagen vil fungere som samling for de to familier hvor der er indlagt fællesfunktioner. Disse fællesfunktioner er entré, køkken og bryggers/vaskerum. Bryggerset indeholder fællesenheder som vaskemaskine, tørretumbler, fryser og garderobe. Som rumdeler mellem køkken og stue er trappen som ligeledes på 1. sal fordeler boligens to private afdelinger. Øverste etage består af disse to afdelinger der hver indeholder sovefunktion, toilet/badefunktion samt et rum der kan anvendes til forskellige formål, f. eks. værelse, kontor etc. Som fordeler i forlængelse af trappen er der lagt garderobe/opbevaring ind som fungerer fra begge sider.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s