Intervention på Vesterbro

Birk Daugaard og Alexander Ejsing / Kunstakademiets Arkitektskole København / Afdeling 3 / 5. Semester / Efterår 2010

Vi fik i efteråret til opgave at komme med et forslag til, hvordan man kunne skabe en forbindelse mellem Vesterbro og Sydhavnen. Vesterbro bliver som bekendt adskilt fra vandet af det enorme banelegeme, hvor alle togskinner fra provinsen og resten af Europa bliver ført ind til Københavns Hovedbanegård. Udfordringen lå for os i at skabe en forbindelse, der ikke ødelagde den rå urbane stemning, der giver stedet en unik karakter. Vi foreslog derfor, at man indkapslede alle skinnerne i en membran af translucent, og semitransparent glas. På den måde skærmer man byen for den larm og forurening, der normalt kommer fra togene, samtidig med, at området nu bliver tilgængeligt for fodgængere. For at krydse skinnerne vil det være nødvendigt at indføre et net af broer, som leder fra Vesterbro ned til vandet. Undersiden af disse broer vil vi ligeledes indkapsle, så der dannes en række rum, som kan rumme en række forskellige funktioner, knyttet til de nye organisk formede uderum, der opstår mellem skinnerne. Vi forestiller os alt fra biografer, til svømmehal, spillesteder, gallerier, caféer og små lommeparker, således at dette nye kvarter i byen vil leve nat og dag, hele året rundt.


6 kommentarer on “Intervention på Vesterbro”

 1. Kasper Bejerholm siger:

  Meget flot bearbejdning og formidling! Jeg forstår dog ikke helt konceptet med broerne – på tegningen ser det ud som om banelegemerne skærer igennem landskabet og lader brugeren passere under. Kan i forklare?

 2. Alexander Ejsing siger:

  Det er fordi tegningen er et plansnit, man ser derfor ikke livet oppe på membranerne. “Broerne” skulle til for at komme på tværs af togretningerne, så man kunne gå fra Vesterbro ind i den nye bydel ovenpå. Indeni de rør der går på tværs kan man så lægge program (da der jo ikke kører toge indeni dem.)
  Håber det giver lidt mening, svært at forklare ud fra så lidt materiale

 3. Nis Stein Pedersen siger:

  Livet oppe membranerne, som Alexander beskriver ses tydeligt på det flotte modelbillede øverst.

 4. Kasper Bejerholm siger:

  Det giver mening, igen virkelig fedt projekt. Som en kommentar til StudArk redaktionen, så ville det måske være fedt med korte billedtekster – eksempelvis “plansnit”.

  Jeg tænkte på hvilke materialer I har brugt i modellen, bukket akryl måske? Og hvordan i mon har fået printet “INTERPOL”?

 5. Helt sikkert en god ide med billedtekster! Tak for kommentar Kasper 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s