Praktikophold hos Christian Wassmann, NY


East Village Radio station, New York

Af Espen Lunde Nielsen, Arkitektskolen Aarhus;

Mit praktikophold hos Christian Wassmann i New York, foråret 2010, bød på mangeartede oplevelser og udfordringer. Tegnestuen beskæftiger sig med opgaver i spændfeltet mellem kunst og arkitektur, og er pt. mest kendt for East Village Radio Station, på 1st Avenue, New York, hvor spejlflader skaber et imaginært, uendeligt rum. Der hersker en både legende og intellektuel tilgang til projekttilblivelsen, hvor der oftest arbejdes analogt med model, samt refereres til kunstnere og fænomener.

I kraft af tegnestuens minimale størrelse på daværende tidspunkt, med mig som eneste fuldtidstilknyttede, blev jeg involveret i alle aspekter af den daglige gang; hvilket blandt anden inkluderede mange spændende møder med forskellige personligheder fra New Yorks potente kunstscene – men også nogle grænseoverskridende opgaver; pludselig står man egenrådigt for driften af studiet en uges tid, og finder sig selv i situation, hvor man har tilsynet med tilblivelsen af et gigantisk betondæk, samt at holde en græsk entrepreneur og en håndfuld mexikanske arbejdere i kort snor i Chelsea, på trods af, at éns erfaringer på dette punkt grænser til det minimale.

Selvom tegnestuen officielt var lille, blev et større antal eksterne samarbejdspartnere fra forskellige kreative brancher inddraget enten direkte eller ved indlagte pin-ups. F.eks. var også tegnestuens logerende og sparringspartner, tøjdesigneren/arkitekten Siki Im, en stor inspirationskilde, for mit vedkommende.

I praktiktiden var jeg med på mange forskelligartede projekter, hovedsageligt i en NY-kontekst: Lisson Gallery London (East Village Showroom), Endless Wave (konkurrenceforslag), roterende lys-installation til Swiss Art Awards (prisvinder), en ‘klub i en klub’ i samarbejde med Michael Portnoy baseret på Paul Schatz’ Oloid samt by-enhed på Haiti, møbeldesign, konstruktionstegninger, arbejder for Alana Heiss’ Clocktower Gallery etc.

At være i praktik hos Christian, var man ikke blot én praktikant ud af mange, men nærmere en slags protegé, hvor man fik lov til at udfolde sig selvstændigt og give udtryk for éns standpunkter. Dertil kommer det, at byen, sammen med Brooklyn og Queens, jo er et stort væld af daglige inputs og udbud – som man hver dag bliver suget længere og længere ind i.

Christian Wassmann søger altid talentfulde personer til at indgå i teamet, og uopfordrede ansøgninger modtages pr. email.


Min arbejdsplads på kontoretSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s