Aarhus Documents 01 – A Beaux Arts Education for the 21st Century

På Arkitektskolen Aarhus nærmer vi os en ny kandidat ordning. I det kommende efterår implementeres de nye faglige platforme (faglige fællesskaber/partnerskaber/faglige forum – kært barn har mange navne) underviserne imellem. Institutterne, som vi kender dem i dag, skulle gerne være historie såfremt at den nye struktur bliver så dynamisk, som man håber fra skolens side. Der er selvfølgelig fare for, at den nye struktur stivner til i løbet af nul komma niks, og de gamle alliancer genoptages og skolens drift fortsætter som vant.

I den sammenhæng er det måske relevant at kigge nærmere på ændringerne, der er foretaget omkring bachelor uddannelsen, og måske især førsteårs delen, som vi for alvor begynder at kunne se udfaldet af. Aarhus Documents 01 er fortrinlig læsning i den forstand og kan findes på aarch.dk. Dokumenterne er en beskrivelse af det første studieår på Arkitektskolen Aarhus i studieåret 2009/2010.

Foruden navneændringen fra hold til team til unit, så synes de værktøjsmæssige og formgivningsrelaterede øvelser at være blevet prioriteret langt højere end under den gamle ordning og det i en meget kollektiv ånd. Derudover indeholder dokumenterne også en beskrivelse og generel diskussion af bachelor uddannelsen, arkitektuddannelsen efter ‘Bologna Accorden’s vedtægt i 1999 og første-årets betydning for hele arkitektuddannelsen. Særlig i interessant er det at læse Gerard Reinmuth’s, Anne Elisabeth Toft’s og Anders Gammelgaard Nielsen’s syn på førsteårets struktur, opgaver, og undervisning. Dokumenterne indeholder derudover også en udførlig beskrivelse af førsteårs-studerendes projekter.

Med Aarhus Documents 01 som reference og med de erfaringer Arkitektskolen Aarhus allerede har dannet sig omkring omstrukturering af bachelor uddannelsen, kan jeg da godt gå hen og blive optimistisk med hensyn til den nye kandidat-ordning.

Aarhus Documents 01 i sin fulde længde kan hentes gratis i pdf-format her. Alternativt kan bogen bestilles igennem Architegn for 260,- her.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s