SIDEWAYS Lectures – Tangential Approaches to Architecture

Forelæsning v/ scenograf Maja Ravn - d. 6/5

Af Kristian B. Hansen / Timelærer på afd. 2 / Kunstakademiets Arkitektskole

På vegne af hele Sideways teamet.

Navnet Sideways Lectures refererer til forelæsningernes indhold der bevæger sig på kanten af, hvad man vil opfatte som arkitektur. Forelæseren er typisk uddannet arkitekt beskæftiget i et andet fag eller kommer fra en anden faggruppe men beskæftiger sig med arkitektur.

Gennem denne konstellation søger vi at stimulere til dialog mellem faget og verden.

Forelæserne har ofte skabt deres egen karriere og indtil nu har de været af meget varierende karakter. Det bekræfter os i troen på, at arkitektur også trives uden for konventionelle rammer.

I forbindelse med finanskrisen er det særligt befriende at se mindre projekter i vækst, når de oplagte karrieremuligheder hos  arkitekturfabrikkerne svinder ind – ofte sammen med selv samme fabrikkers idealisme såvel på den arkitektoniske front som i forbindelse med fair ansættelses- og lønpolitik.

Forelæsningsformen under Sideways Lectures er udviklet som et alternativ til den traditionelle ofte envejskommunikerende form for forelæsning, hvor man kommer, lytter til forelæsningen og går igen.

Rammerne om forelæsningen mimer intimkoncertens og en cafe er åben før under og efter forelæsningen. Desuden søger vi at holde forelæsningerne på under en time og opfordrer forelæseren til at deltage i cafearrangementet efterfølgende.

Intentionen er, at folk bliver og diskuterer forelæsningens  indhold under uformelle omstændigheder, med mulighed for at opsøge forelæseren hvis spørgsmål skulle opstå i forbindelse på den fortsatte debat.

Den kommende forelæser I Sideways Lectures hedder Maja Ravn. Hun er scenograf med erfaring fra en række teatre i Danmark og Sverige.

Hendes arbejder er eksperimenterende, ekspressionistiske og udfordrer den traditionelle form for scenografi i klassiske opsætninger.

Hun modtog i 2008 Reumert prisen, den mest prestigefulde pris i forbindelse med dansk teater for Vampyren Pierrot i Pantomime Teatret.One Comment on “SIDEWAYS Lectures – Tangential Approaches to Architecture”

  1. Sideways bliver arrangeret ved et samarbejde mellem lærere og elever på Afd. 2. Deres hjemmeside har en virkelig velfungerende Media-afdeling, hvor man kan se tidligere forelæsninger og teasers på video.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s