AAA – Forelæsning: Heaven + Earth + Joe Davis

Mød en spændende og inspirerende kunstner, som givetvis også vil blive en sjov og højst udsædvanlig oplevelse.

Den amerikanske pioner og kunstner Joe Davis, der for første gang besøger Danmark, er historien om et liv dedikeret til en utraditionel cocktail af arkitektur, videnskab og kunst. Joe Davis, der definerer sig selv som “Bio Artist”, har igennem sit liv arbejdet i et krydsfelt der lægger sig imellem de traditionelle opdelinger mellem fagdicipliner.

Joe Davis har mere end 30 års tilknytning til M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology) hvor han har undervist i Arkitektur, været tilknyttet ’Center for Advanced Visual Studies’ og nu senest er tilknyttet instituttet for Biologi.

Joe Davis’ baggrund er kunsten, men han har en dyb indsigt i elektronik og molekylærbiologi. Han lærer fra og samarbejder med de fremmeste forskere. Også tænker han så hurtigt, at selv fagfolk har svært ved at følge med. Joe Davis finder ikke alene inspiration i videnskaben, den bliver hans medie; han er ikke skræmt eller fremmedgjort, men bruger tværtimod de nyeste molekylærbiologiske landvindinger til at føre kunsten helt nye steder hen. Og dog er emnerne klassiske – om han sender beskeder ud i verdensrummet eller lægger ekstra lag af mening ind i menneskers DNA , så handler det om, hvordan vi ser vores verden og os selv som mennesker i den.

Joe Davis har kastet sig over talrige projekter, der alle har det til fælles, at de udfordrer vores opfattelse af, hvad både videnskab og kunst er.

’HEAVEN+EARTH+JOE DAVIS’

Film (snigpremiere) Tirsdag den 17. maj kl. 19

Helt ekstraordinært har vi fået muligheden for at invitere til snigpremiere på en dokumentarfilm, som tegner et kunstnerisk og personligt portræt af en af de store pionerer inden for ’videnskabskunst’, amerikanske Joe Davis. Snigpremieren vil blive kombineret med et oplæg fra hovedpersonen selv. Filmen blev vist for første gang nogensinde den 29. april i år på Independent Film Festival Boston, og den fik meget rosende anmeldelser. Instruktøren Peter Sasowsky fortæller om sin fascination af Joe Davis: “There is a Renaissance quality to his story, both for the interdisciplinary nature of his pursuits and for the sense of possibility he embodies. It is representative of a time when knowledge wells up in advance of some great move forward in human understanding. That kind of excitement is contagious, and I also think somewhat rare.”

Arrangementet er gratis, men adgang kræver tilmelding og billet som kan printes her:www.science.au.dk

Læs om filmen her: www.joedavisthemovie.com

Arrangement i samarbejde med Aarhus Universitet.

praktisk Information

Forelæsning: ‘AESTHETICS OF THE MULTICOSM

Tirsdag d. 17. maj, kl 13.00 Store Aud. Nørre Port , Arkitektskolen Aarhus

Film: ’HEAVEN+EARTH+JOE DAVIS’

Tirsdag den 17. maj kl. 19

21.30. Søauditorierne på Aarhus Universitet. Arrangementet er gratis.

Inden film og foredrag kan du nyde en buffet i Matematisk Kantine. Buffeten koster 65 kr for studerende. Efter arrangementet åbner NatCafé på Steno Museet.

Desuden vil Joe Davis give et seminar i Aud E, Matematisk Institut onsdag den 18. maj kl. 15.15.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s