Lydstudio på Ryesgade

af Nicolai Ramm Østgaard, Afd 6. – 5.semester

Opgavens formål var, at give færdigheder i at udforme og tilrettelægge en bygningskunstnerisk besvarelse med komplekse problemstillinger, samt færdigheder i selvstændigt at udvikle metoder der gennem forskellige
arbejdsformer fastholder en progression i et projektforløb.

Under hele opgaveforløbet lå udfordringen i at lade et sammensat program møde en diagrammatisk forestilling om, hvordan man opfatter konteksten, hvordan bygningen møder konteksten, hvordan kroppen møder bygningen og deraf kroppens indtræden og bevægelse igennem den.

Programmet består af to separate lydstudioer, hvor publikummets møde med studioet under koncert var lige så vigtig som selve musikproduktionsdelen. Publikum trækkes gennem bygningen enten op trappen og ind i den store sal, eller under salen, til et mere presset rum, der indeholder café og de mere sædvanlige faciliteter. Skal man bruge studio 2, entrerer man den fra foyer og ind under den krumme linje der definerer 1.sals kant. Beliggende på 2.sal finder man en række små flerbrugsrum, lydisoleret og klar til øvning, skrivning eller mindre indspilninger.

Planerne er blevet fremkaldt diagrammatisk, hvor knudepunktet mellem de to sale, bevægelsen fra kortenden og op i salen, måden arealet disponeres og forskelligheden i størrelserne har vært vigtige faktorer. Snit har supleret den diagrammatiske tanke undervejs, og det mere kropslige møde med bygningen, stemninger, lys og materialefornemmelse er udtrykt i et plastisk snit i 1:20.



Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s