AD på studietur i Kina

Af Patrick Ronge Vinther,  Brian Højbjerre Sørensen, Nikolaj Nedergaard Olesen, Rene Frandsen 6. Semester ARK, Aalborg universitet

Som titlen beskriver er videoen en skildring af livet i Beijing. Ikke med udgangspunkt i arkitektur, men med udgangspunkt i nysgerrighed overfor en by der konstant summer af liv. Livet og intensiteten i Beijing er uden sammenligning det mest hektiske, og mest fantastiske jeg nogensinde har oplevet.

Den almindelige kineser bruger, grundet en lavere boligstandard end hvad vi er vant til, offentlige pladser og parker i langt højere grad end hvad der ses på vore breddegrader. Det er befriende at se denne opførsel og mærke det fællesskab der skabes på grundlag af dette, i modsætning til her i Norden, hvor vi i højere grad burer os inde i vores private parker bag ligusterhækkene.

Derfor besluttede jeg, sammen med mine medstuderende; Brian, Nikolaj & Rene, at skildre lidt af det liv i en video, der stort set er skudt over bare en aften.

Hovedsageligt består videoen af ”fast forward” takes, afløst af små øjeblikke og stemninger vi stødte på i løbet af ugen i Beijing, der tilsammen gerne skulle viderebringe lidt af den oplevelse det var for os, at opholde os i en by fuldstændig uden bremser.

Udstyr: Canon 550D monteret med 10-22mm F/3.5-4.5 vidvinkelobjektiv på stativ.
Canon 500D monteret med 50mm F/1.4 objektiv, håndholdt.

Software: Meget simpelt klippet sammen i iMovie en sen nat på et hotel i Beijing.

Musik: ”Arcade Fire – We Used To Wait”

Se mere om A&D i Kina her.


One Comment on “AD på studietur i Kina”

  1. […] faldt over denne her fine lille film på StudArk, fra en studietur til Kina, filmet af 4 studerende fra A&D – Arkitektur og Design, på […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s