InSpe og spARK fusionerer

03.10.11 Original af: Jeppe Borch

Studenterforeningerne ved Arkitektskolen Aarhus, InSpe og spARK, har valgt at slå pjalterne sammen. Sammenlægningen sker dels af logistiske årsager og dels for i højere grad at kunne samarbejde om arrangementer til større glæde og gavn for de studerende.

Det kan umiddelbart synes mærkeligt, at de to studenterforeninger slår sig sammen. Foreningerne har nemlig ikke samme dagsorden. Men hvad står In Spe og spARK egentlig for? Jeg tog en snak Bendik Støckert og Stine Sjøgaard, der henholdsvis repræsenterer In Spe og spARK.

Ræpresentant Bendik Støckert og Stine Mai fra hhv. InSpe + spARK

Med håb om at blive
Ifølge Bendik Støckert er In Spe:
”En forening for innovation, netværk, entreprenørship og iværksætteri. Det er ligesom de fire nøgleord for In Spe,” forklarer han.

Igennem forskellige arrangementer hjælper In Spe de studerende med at skabe netværk med blandt andet selvstændige erhvervsdrivende, arkitektfirmaer og lignende.

”Vi har eksempelvis besøgt flere af byens arkitektvirksomheder. Og vi har haft workshops, hvor vi har arbejdet med opbygning af portfolio og alternative karriereveje,” fortæller Bendik Støckert.

Talerør for de studerende
spARK er derimod skolens studenterpolitiske organ, der sørger for at de studerende bliver hørt – et slags talerør mellem de studerende og skolen. Sådan beskriver Stine Sjøgaard i hvert fald foreningen. Men spARK arbejder også meget for de studerendes trivsel på Arkitektskolen:

”Sidste år holdt vi blandt andet et arrangement om stress, og det blev en stor succes. Det kan nemlig være svært for nye studerende at vide, hvad der forventes af dem,” forklarer Stine Sjøgaard.

”spARK er med til at gøre det nemmere for de studerende at gå her på skolen, så man kan på en måde godt kalde det en slags studievejledning,” tilføjer Bendik Støckert.

Vi samler kræfterne
Fusionen er ifølge Stine Sjøgaard helt oplagt, fordi de to foreninger alligevel arbejder med meget af det samme:
”I stedet for at In Spe holder møder torsdag og spARK holder møder onsdag og mange af arrangementerne faktisk ligner meget hinanden, synes vi det giver bedre mening at slå tingene sammen,” forklarer hun.

På den måde er der større mulighed for at skabe sammenhæng mellem de enkelte arrangementer .

”Men der også en logistisk fordel ved det, fordi vi på den måde kan inddrage flere folk i de enkelte arrangementer og udnytte kræfterne bedre,”

fortæller Stine Sjøgaard.

”Videreføringen af foreningen bliver mere effektiv og kan koordineres bedre, hvis alt ansvaret ikke falder på en person. Fusionen gør samtidig at In Spe kan søge råd og drage nytte af erfaringerne fra veteranerne i spARK. Det er også en af grundene til, at vi fusionerer,” forklarer Bendik Støckert.

”Det er også vigtigt at tænke på, at de to foreninger stadig har forskellige interesser, som der skal tages højde for. Og det vil vi fortsat gøre, men sammen er der bedre mulighed for at nå vores mål,”

pointerer Bendik Støckert.

Udover Stine Sjøgaard og Bendik Støckert administreres den ’nye’ forening af Marius Costan og Halfdan Trolle, hvor sidstnævnte og Bendik Støckert vil fungere som et interne bindeled mellem In Spe og spARK. Derudover er der typisk en 10-15 stykker, som engagerer sig i de ugentlige møder og hjælper med at stable arrangementer på benene.

”Men alle er velkomne”, lyder det fra Stine Sjøgaard og Bendik Støckert.

Læs hele artikkelen i nyhedsbrevet ved aarch.dkSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s