Studietur for 2.år ved Arkitektskolen Aarhus

2.års studerende fra Arkitektskolen Aarhus er i skrivende stund, godt i gang med semesterets studietur. De studerende på grupper af 3 er blevet spredt ud over hele vest-Europa: Helsinki, Rotterdam, Paris, Barcelona, Madrid, London og så videre (Se kort med destinationer under). I løbet af ugen vil hver gruppe skrive en blog der opdateres fortløbende. Her kan man se og læse de studerendes oplevelser, procesbilleder, værker fra studieturen, og ikke minst øvelsesarbejde.

Studierejsen er tilrettelagt så den består af 3 dage med øvelser centreret omkring et arkitekturværk og 2 dage med selvprogrammerede studier/besøg af de andre gruppers værker i samme område.

Øvelsene går ud på at værket analyseres og opleves udfra tre faglige optikker, hvor hver optik behandles af den samlede gruppe.

Oplevelesen konkretiseres igennem følgende optikker:
Byen & Huset; bygningens betydning for byens rum/byens betydning for bygningens rum, relationen mellem ude/inde, offentligt/privat, adgangsforhold og andre rumlige fokuspunkter, døgnrytme etc.

Huset & Rummene; rumlige overgange offentligt/privat, organisering, skala, proportioner, rytme, hieraki, cirkulation, lys og materiale etc.

Helhed & Detalje; detaljens betydning for helheden/helhedens betydning for detaljen, funktion, hieraki,
dekoration, lys og materiale etc.

Der er riktig mange spænnende værker, så følg bloggene til de 46 grupperne der har taget afsted og de 2 som er tilbage i Danmark.

God fornøyelse!Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s