Future Greenland_Studio Biennale, AAA

Illustration af Mads Hulsrøj Peterson, 8. semester – SHARE YOUR FUTURE GREENLAND Studio Biennale

Arkitektskolen Aarhus inviteret med i et samarbejde omkring Arkitekturbiennalen 2012 i Venedig

Den nye stuktur på Arkitektskolen Aarhus er nu trådt i kraft, og de studerende er i fuld gang på de 14 nye studios. Nogle studios er mere eller mindre direkte overført fra tidligere institutter, men der er også kommet helt nye til. Her i blandt er der Studio Biennale med i alt 27 studerende. Studioet strækker sig over ét helt år – efterårssemestret 2011 og forårssemestret 2012 – frem til den 13. internationale Arkitekturbiennale i Venedig August 2012.
Studioet er et samarbejdet mellem AAA, Cebra og Transform, der tilsammen danner teamet ACT. Indtil videre vides det ikke præcis hvilken rolle teamet kommer til at spille på Biennalen næste sommer, men selve samarbejdet baserer sig overordnet på et ønske om at nedbryde barrierer mellem det akademiske og det praktiserende miljø. ACT har oprette bloggen www.actingreenland.com som vil fungere som et internt vidensdelende forum, der opsamler projektets mange undersøgelser men samtidig viser delkonklusioner og diskussioner helt frem til Biennalen 2012.

De kandidatstuderende på Studio Biennale har været igang i fire uger nu, hvor de indledende skitseringer [SHARE YOUR FUTURE GREENLAND] har kredset omkring, hvordan arkitektur kan forholde sig til den udstrakte, forskelsløse kontekst. Dernæst har en omfattende researchfase dannet et solidt grundlag for projektets mange problemstillinger, som skal være springbræt til det videre arbejde. FUTURE GREENLAND handler helt konkret om at engagere sig i verden – og selvstændigt vurdere, hvordan dette kan ske gennem arkitektur; – Engaging through Architecture.

Researh i emnet VÆKSTERHVERV af Trine Gylling Jørgensen, Alexander Heien Berg, Pi Fabrin Karstensen, Mads Hulsrøj Peterson og Lise Birgens Kristensen – Studio Biennale
Ovenstående diagram viser hvordan de deltagende teams og ACT vil interagere hinanden i ifht. det endelige resultat.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s