Udstilling: New Monte Rosa Hut, KA

New Monte Rosa Hut SAC, Bæredygtigt byggeri i de schweiziske alper

fra KA-net:

Den nye Monte Rosa Hut SAC – en bæredygtig alpehytte som ligger i de schweiziske alper nær Zermatt i en højde af 2883 m over havet – er et af halvtreds projekter som er skabt i forbindelse med ETH Zürichs 150-års jubilæum. Det blev realiseret i 2009 af ETH Zürich og Swiss Alpine Club (SAC).

Monte Rosa Hut SAC er en træbygning i fem etager indkapslet i aluminium, og på grund af de skarptskårne, skinnende sider har bygningen fået tilnavnet “Der Bergkristall”, bjergkrystallen. Med sin enestående arkitektur og nyskabende teknologi markerer huset en ny udvikling inden for bæredygtig arkitektur. Samtidig danner bygningskunst, indretning og møblering en ualmindelig fin helhed i huset – et nutidigt eksempel på ’gesamtkunstwerk’. For SAC er bygningen en milepæl i en mere end 145 år lang tradition for udvikling af ’den alpine hytte’. 

Et af projektets mål var at bygningen selv skulle producere mindst 90 % af sit eget energiforbrug, og derfor er der fx indbygget en soldrevet vifte i hyttens sydvendte facade, som producerer elektricitet. Gennem en ny sammenhæng mellem arkitektonisk form og teknologi fremstår bygningen som en model for bæredygtig arkitektur i Monte Rosa regionen.

Udstillingen viser en model af hytten i skala 1:10 samt tegninger, fotografier og dokumenter fra udviklingsfasen. Materialet giver et indblik i og reflekterer over planlægnings- og bygningsprocesserne, forklarer det teknologiske koncept og formidler et indtryk af den opførte bygning. Udstillingen om huset blev skabt i 2010 i samarbejde mellem gta Ausstellungen-Institut für Geschichte und Theorie der Architektur og Studio Monte Rosa-Departement Architektur på ETH Zürich.

Sædvanlige åbningstider: Hverdage 11-20 og weekend 12-18, gratis adgang bujaaaah $Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s