A&D – Play Your City 2 og Artville – Udstilling i Utzon Center

Ole Pihl, Lektor, Arkitekt og Grafisk designer, A&D på Aalborg Universitet sammen med Andrew Armitage, Lektor, Anglia Ruskin på University of Cambrigde, står bag en ny bog som har affødt udstillingen på Utzon Center, Aalborg.

Udstillingen er et eksperiment der dokumenterer processen og transformationen fra den intuitive skitse over collagen til boligen som en organisk skulpturel installation. Udstillingens tema er ”Artville” og foreslår en ny type byrum og en eksperimenterende bydel der er en kombination af åbneværksteder, atelier og boliger ved havnefronten i Aalborg.

Den altdominerende og centrale del af udstillingen er en organisk træskulptur, eller væg, der er 3,60 meter høj og 2,40 meter bred. Udstillingens facadefragmenter er begyndelsen på et ottekantet tårn, eller en lille minimalbolig opført i “Artville”, der kunne være et sted i havnen i Aalborg. Endvidere er fragmenterne af tårnet også et konkret fysisk bud på en nyfortolkning af det maritime og poetiske landskab, der binder Limfjorden og Aalborg sammen. Tårnet skal mærkes og berøres og dets mange mønstre og billeder skal udtrykke glæden ved de mange muligheder, som der er i et naturligt materiale som træ.

Fra Utzoncenter.dk:

“The Tower of the Winds’, eller Aerides (vind) også kaldet Horologion (ur), er en ottekantet ur tårn, bygget af hvid pentelisk, marmor placeret i den romerske Agora i Athen (bygget mellem 19-11 f.Kr.). Det er den mest velbevarede bygning i oldtidens Grækenland. Bygningen indeholder en kombination af otte solure, et vand-ur og en vindhane. Den blev angiveligt bygget af Andronicus af Cyrrhus omkring 50 f.Kr., men ifølge andre kilder, kunne det have været bygget i det 2. århundrede f.Kr., og før den romerske Agora, der blev bygget omkring 19-11 f.Kr.. Den romerske general Lucius Sulla erobrede det antikke Athen i86 f.Kr.. Og i31 f.Kr., indleder kejser Augustus en systematisk genopbygningsprogram for oldtidens Athen, med intentionen og ambitionen om at byen skal genvinde sin gamle glans.”

PLAY YOUR CITY 2 er en rejse i den kunstneriske skabelsesproces, denne proces begyndte i Grækenland i byer som Delphi og Athen, med tegninger og skitser af de gamle ruiner og oliventræer og blev inspirationskilden til designprocessen med prototyper og fragmenter af et abstrakt organisk trætårn, det er starten på forskningsprojektet Play Your City.

Udstillingen består af tre dele, først de analoge originale skitser og de serigrafiske særtryk af et udvalg af disse, derefter fotocollagerne, som er inspireret af Limfjorden og Aalborgs særlige landskab. Disse fotocollager er blevet overført til 3D med 3D programmet Rhino. Til sidst er billederne blevet fræset i planker fra en 80 år gammel Normannsgran.

De abstrakte skulpturelle figurer er fragmenter af fortællingen om Ygddrasil og de væsener og guder, der lever i dette verdenstræ. Play Your City er en rejse fra den græske mytologi, tilbage til vore egne rødder i den nordiske mytologi og et forsøg på at lade historien sætte spor i den nutidige arkitektur.

Projektet bygger på forskningen om oplevelser og den eksperimenterende skabelsesproces af arkitektur, rum, stoflighed og kunst. Det forskningsmæssige indhold i projektet findes i bogen og kataloget til udstillingen: ‘The dialogical Imagination: A phenomenological study of space, meaning and identity’. Bogen fortæller om, hvordan det er muligt at skabe en forbindelse mellem arkitektur og kunst, og handler om, hvordan vi gennem eksperimentet, finder stedets ånd og bringer poesien ind i vores byer og boliger. Bogen udkommer på Aalborg Universitetsforlag samtidig med, at udstillingen åbner og er støttet af Den Obelske familiefond.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s