Hvad er det egentligt, der foregår på 3. år?

De store strukturændringer ved Arkitektskolen Aarhus gør sig især gældende på studiets 3. år. Den øgede adskillelse af bachelor- og kandidatuddannelserne har her skabt en helt ny studieenhed, der må markere sit fokus og hævde sin berettigelse. Dette sker gennem nye arbejdsmetoder og -strukturer. Så hvad render de egentligt rundt og laver på 3. år?

Som beskrevet i indlægget ”En form af Blade Runner” arbejder de studerende i par. Dette sker i det overordnede semesterprojekt. Derudover har hver enkelt studerende valgt en ”optik”, der er et individuelt parallelforløb til studieprojektet.

De fem optikker er følgende:

“Sustainable revitalization” ved Poul Bæk Pedersen. Optikken arbejder med en bæredygtig omdannelse af byen i en skala “in between” – mellem planlægning og bygning. Et omdrejningspunkt er Aarhus’ kommende letbane.

“Transformation – significance and narratives” ved Anne-Grethe Andersen. Her fokuseres på den mere stedsbevidste transformation, hvilket blandt andet resulterer i en studietur til Hamborg, der besidder mange gode eksempler herpå.

“Spaces/places” ved Karen Olesen. Via analyser af kvaliteter i eksisterende bygningsværker udvikles nye designparametre.

”Interactive spaces” ved Martin Kofod Ludvigsen. ”Interactive spaces” arbejder mere eller mindre skalaløst og favner bredt indenfor designfeltet.

“1:1 architecture” ved Kari Moseeng. “1:1 architecture” arbejder med bæredygtighed og forsøger at integrere det direkte i de studerendes semesterprojekter.

Hver tirsdag er så kaldt ”optikdag”, og uge 44 er ligeledes afsat til studieture og workshops i optikkerne.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s