Afdeling 7, 1.års opgave, KADK

Af Marius Nærum,  afdeling 7  KADK.

Et kolonihavehus

Semesteropgaven i det andet semester ved afdeling 7, sammenfatter det foregående semesters abstrakte undersøgelser om kroppens skala i et rum på maksimalt 15 m2 . I skæringen mellem boligen og dens funktionelle udstrækning, optræder kolonihavehuset som en kompleks hybrid der kræver en præcis formulering af sin rumlige essens. I vort tilfældes kontekst; C. Th. Sørensens Runde Haver i Nærum, i en 410 m2 elliptisk matrikel.

Tilstedeværelse i rummet

Rent metodisk, dels for at bibringe min akademiske baggrund til fortolkningen av kolonihaven, blev programmet for selve matriklen defineret som et kontemplativt arbejdsrum. Historisk handler haven om grundens mulighed for at nære en husholdning, hvor den nu ikke længer har det samme ansvar. Men fortsætter at være en forlængelse af et hverdagsrum hvor kroppens fysiske udstrækning i rummet, beskriver den nære skala.

Indskrevet i den elliptiske geometris kredsløb, handler projektet om opløsningen af kolonihavehusets afsluttede rum ved kroppens tilstedeværelse i haven. Fra kroppen træder gennem porten og føler sin egen størrelse i den omsluttende hæk, til husets funktion sættes i spil ved at trække ud verktøjsrammen og skabe en diagonal passage gennem huset i sig selv. Kompositorisk opdeler hovedgrebet matriklens størrelse i flere mindre rum med en særlig karakter, hvor den overordnede rotation også trækkes indover i huset.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s