(IM)MATERIAL SPATIALITY, AAA

På fredag d. 4. november åbner A ATELIER Household Art Gallery med udstillingen (IM)MATERIAL SPATIALITY.
(IM)MATERIAL SPATIALITY er en undersøgelse af tomrum og immaterielle rum. Projektet er udviklet af GI/IGA og oprindeligt udstillet på Platform One Gallery i London.

GI/IGA startede at arbejde sammen som gruppe i 2006, da de alle var studerende ved Arkitektskolen Aarhus (og Det Jyske Kunstakademi). De startede gruppen som en modpol til den på det tidspunkt meget konforme bacheloruddannelse ved AAA. ‘Vi følte simpelthen at de værktøjer og metoder samt den teori vi lærte på skolen kunne bruges til meget mere end diagrammatiske byplaner og enfamiliehuse. Vi følte nok også en eller anden trang til at komme ud fra skolens kuvøse, få skalaen ind i kroppen i stedet for på papiret.’

Gruppen skaffede et kælderlokale i byen hvor de mødtes en gang om ugen for at udvikle projekter og brugte lokalerne individuelt som et tilflugtsted for aktiviteter som hverken skolen eller hjemmet kunne rumme. Arbejdet i fællesskabet tog for alvor fart da de begyndte at samarbejde med den svenske musikfestival Arvikafestivalen, hvor de i de to første år stod for installationer og indgange samt var med til at planlægge den overordnede fysiske udformning. Efter et par år begyndte gruppen at trække i forskellige retninger, og opløstes i takt med at de fleste flyttede fra Aarhus.

GI/IGA har i de sidste år været spredt ud over Skandinavien og Europa, men har siden udviklet en ny arbejdsform for at arbejde sammen på trods, eller snarere på grund af, deres interne geografiske afstand. Den nye arbejdsform er foregået således at de er mødtes to-tre dage omkring jul for at opsummere hvad der er sket siden sidst, men også for at komme med idéer og forslag til hvorhen og hvordan de skal udvikle det næste projekt. Indtil videre har det været en måde at både finde tematikker og fysiske steder at arbejde. I løbet af foråret har de så haft en planlægningsfase som primært er foregået online, hvor kontakt med galleri, logistik og lignende er blevet udviklet. I slutningen af sommeren udviklede de selve projektet, i en periode over 14 dage. Den nye arbejdsform genererede også gruppens navn GI/IGA som er en forkortelse af Geographically Indeterminated/Interscandinavian Group of Architects.

(Im)material Spatiality udviklede de sidste år i London, hvor de tog udgangspunkt i kunstneren Yves Klein‘s tanker om tomrum og immateriel arkitektur. Resultatet som de nu udstiller på A ATELIER er et videoværk indeholdende tre forskellige undersøgelser af temaet, som skal opleves sammen med en fysisk installation i galleriet.

Kom og se udstillingen på fredag i det nyåbnede galleriA ATELIER, som er et mikroudstillingssted og kunstværksted etableret for at give unge fremadstormende kunsttalenter en mulighed for at udstille uden at de skal stå til regnskab overfor salgstal og udefrakommende forventninger.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s