Metode & Visualisering 3, 3. semester ARK/URB , A&D

I Aalborg har 3. semester ARK/URB for nyligt overstået kursusmodulet ”Metode & Visualisering 3”, som er et 5 ECTS kursus, og som navnet antyder, er nummer tre i rækken. De to foregående kurser ligger på hhv. første og andet semester. Dette indlæg har til formål at beskrive kurset, samt vise noget af det materiale der blev produceret under kurset. Læs mere efter hoppet.

Kurset er beskrevet således i studievejledningen:

“Modulet introducerer til professionelt arbejde med digitale tegneredskaber, der forholder sig til en arkitektonisk skala. Den studerende skal kunne arbejde målfast i professionelle tegneprogrammer, herunder BIM, GIS og CAD-software. Efter modulet skal den studerende kunne fremstille tegningsmateriale, der kan kommunikere detalje, snit og situationsplan, samt kunne indhente kortmateriale og arbejde metodisk mellem de forskellige digitale applikationer. Efter modulet bør de studerende kunne fremstille teknisk præsentationsmateriale, der kommunikerer på et professionelt niveau, og fremvise relevante detaljer samt målestoksforhold. Modulet afsluttes med øvelser i produktion af detaljer efter arbejdstegninger.”

Kurset varede de første fire uger af semesteret, og var en blanding af forelæsninger og selvstudie. De studerende blev introduceret for programmerne Revit Architecture og AutoCAD. Størstedelen af arbejdet foregik i Revit.

Tilgangen var meget praktisk, og allerede fra start tog kurset udgangspunkt i et konkret boligbyggeri, nemlig Jørn Utzons Espansiva system (Læs evt. mere her). Meningen var at de studerende skulle designe deres eget forslag til en boligbebyggelse på omkring 40 huse, på en konkret grund i Fjerritslev, hvor husene så var opbygget efter Utzons Espansiva system. Alt dette skulle præsenteres på to plancher, og der skulle laves en model af et hus i 1:50.

Undervisningen foregik som en stor tutorial, hvor underviseren gennemgik design og modellering af et tilfældigt Espansiva hus. Derudover var der en PDF-guide tilgængelig, som beskrev det der blev gennemgået under forelæsninger meget grundigt i steps.

Her er nogle af de studerendes forslag til plancher:Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s