Erzählungen aus Hamburg – billeder fra studietur, AAA

I uge 44 drog “Transformation – significance and narratives” på Arkitektskolen Aarhus’ 3. år til den nordtyske metropol for at studere transformationsarkitektur. Det blev tre dage med arkitektoniske overraskelser og inspiration.

Første stop var Fischmarkt og Fischauktionshalle i Altona. Den gennemrenoverede hal, der ligger ikke langt fra Reeperbahn, er i dag kendt for sine markeder søndag morgen. Allerede her begyndte blandt vejlederne en holdningsmættet og interessant diskussion om ny arkitekturs følsomhed overfor konteksten.

Diskussionen fortsatte resten af dagen, og selvom inddragelsen af de studerende var begrænset satte den alligevel tanker i gang. Tanker, der måtte ud. Dermed affødte vejledernes diskussion en lignende blandt de studerende, og det slog mig at lige netop dette måtte være en af kulturarvsstudieenhedernes stærke sider, men er debatten en stor nok del af vores akademiske studium?

Herunder: Frisørsalon i gammel maskinhal.

Dockland-bygningen var ikke på turens program, men alligevel et besøg værd. Fra bygningens tag findes en enestående udsigt over Hamborgs enorme havn.

Ovenstående billeder stammer fra en af de mange villaer, C. F. Hansen tegnede i Altona.

‘Die Fabrik’s spraglede ydre stemmer dårligt overens med børne- og ungdomshusets spændende og funktionelle indre.

Nedenstående to billeder stammer – ligesom det allerøverste – fra Zeisehallen, der gemmer på caféer, butikker, en biograf samt lokaler for Hochschule für Musik und Theater Hamburg.

Den gamle Elbtunnel er på trods af sin alder stadigvæk i brug og en naturlig genvej for især fodgængere og cyklister.

Naturligvis lagdes vejen forbi det berømte HafenCity, hvorfra der kan drages mange paralleller til den igangværende ombygning af Aarhus’ nordhavn.

Sidste punkt på turen var det ekspressionistiske Chilehaus. Husets detaljering står i skærende kontrast til den bagvedliggende nabobygning. En fyldig liste over de besøgte bygningsværker findes på: http://rum1.aarch.dk/index.php?id=151882Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s