Føljeton: Arkitekt- og Designskolerne flytter fra Kulturministeriet

…til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse. Og hvad betyder det egentlig for os?

I en intern mail på KADK beskrives den ny organisationsstruktur. Vi har fået oprettet et “kontor for de kunstneriske uddannelser” i Uddannelsesministeriets Styrelse for Videregående Uddannelse og Uddannelsesstøtte, som varetager KADK, AAA, Designskolen Kolding og IVA.

Følgende er direkte uddrag fra den interne mail, så er det jo op til den enkelte læser selv at tage stilling til det skrevne:

”Kontoret for de kunstneriske uddannelser”. Det er navnet på det nye kontor, som nu er oprettet under Uddannelsesministeriets Styrelse forVideregående Uddannelse og Uddannelsesstøtte. I sidste uge besøgte rektorerne kontoret og hilste på den nye kontorchef og direktøren i Bredgade.
 
Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering har i de sidste uger drøftet overflytningen fra Kulturministeriet til Uddannelsesministeriet med minister Morten Østergaard, holdt informationsmøder og arbejdet på en placering, der gør skolerne tydelige i det nye ministerium. Organisationsplanen for ministeriet er nu lagt online, og her kan det ses, at arkitekt- og designskolerne sammen med IVA har fået helt eget kontor: ”Kontoret for de kunstneriske uddannelser”.
 
 
Se organisationsplanen her
 
 

På besøg hos direktøren og kontorchefen
Lidt nede af gangen i Bredgade ligger Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte. Det er her Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering nu formelt hører hjemme. Gangen er udsmykket med installationer af kunstneren Anita Jørgensen og inden for døren tager styrelsens nye direktør Inge Mærkedahl og kontorchef Sune Rahn imod.

Torsdag den 17. november mødtes rektorerne Tine Kjølsen, René Larsen og Sven Felding med Inge Mærkedahl og Sune Rahn sammen med Designskolen Kolding, IVA og Aarhus Arkitektskole, der hører under samme kontor. Efter mødet beskriver rektorerne Inge Mærkedahl som en engageret direktør, der tager godt imod vores institution og har en klar forståelse for det særlige ved uddannelserne, der er flyttet til eget kontor i ministeriet.
Rektorerne brugte to timer
på at fortælle om skolernes udfordringer, som vi ser dem – og bruttolisten af emner, som skal afklares som del af overflytningen fra Kulturministeriet.
 
Konkret blev der aftalt en ny møderække, og direktøren og det nye kontor får en opdateret bruttoliste, som skolerne KADK tidligere afleverede i Kulturministeriet. På den står der emner som: afklaring af de sidste midler til skolernes fusion, status på ph.d.-skole, uddannelsesbekendtgørelser, budgetmodeller og meget mere.

Om den nye direktør
Inge Mærkedahl vurderes at være rigtigt godt klædt på til at både at høre og se skolerne for vores særlige identitet. Hun har en solid baggrund i uddannelses- og forskningsmiljøer. CV’et tæller bl.a. en fortid som direktør for Forsknings- og Innovationsstyrelsen, Danmarks Forvaltningshøjskole og Arbejdsmarkedsstyrelsen samt stillinger som afdelingschef i Arbejdsministeriet og vicedirektør på Socialforskningsinstituttet
 
Hun viste til mødet en ægte interesse for området, og det vidner prioriteringen af et særligt kontor ”Kontoret for de kunstneriske uddannelser” også om.
 
 
Læs mere og se ministeriets opdaterede organisationsdiagram:  http://fivu.dk/om-ministeriet/organisation
fra ovenstående adresse:

One Comment on “Føljeton: Arkitekt- og Designskolerne flytter fra Kulturministeriet”


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s