Julekalenderen 11. december

Glædelig 11. december, 3. søndag i advent –  og velkommen til KASB – Biblioteket for Arkitektur, Design og Scenekunst.

KASB er vores nyfusionerede uddannelsers fælles bibliotek, og ligger i smørhullet mellem alle uddannelserne på Holmen i København. Således er det også her at de studerende på teater- og filmskolen finder deres (skrevne) materiale. På trods af sin beskedne størrelse er det overraskende hvor meget biblioteket kan rumme og man kan således finde næsten alt man søger. Og det de ikke har, lader de sig gerne anbefale at købe.

KASB ligger, ligesom det meste af KA, i et af flådens gamle magasinbygninger, dog på den anden side af Holmen-motorvejen, Danneskiold-Samsøes Allé . Men med sine lyse og luftige lokaler lokker biblioteket ofte de studerende over fra de tættere pakkede afdelingslokaler til læsning og lounging.

Mellemrummet er KASBs såkaldte lounge. Her kan man slænge sig i velformet filt, mens man læser de sidste nye udgaver af magasiner og tidsskrifter (som det ellers koster en formue at importere selv) før de bliver mulige at låne. Således har alle studerende mulighed for at kigge ind og følge op på det sidste nye om tyske detaljer, japansk arkitektur og croquis.

Biblioteket er også et oplagt sted at mødes i grupper, når man trænger til lidt luftforandring. Her er plads og lys og man kan sidde væsentligt tættere på varmeapparaterne end i kantinen og cafeen (hvilket spiller en del ind disse måneder). Som regel er der rift om arbejdspladserne på biblioteket, men denne dag efterlod god plads til at bredde sig lidt.

Biblioteket arrangerer desuden ofte egne udstillinger af de studerendes arbejde, hvilket også tidligere har været dækket her på siden. Det kan være en lidt mere uhøjtidelig måde at vise sine ting frem på, og fungerer tit med rigtig fine udstillinger. Det er især en mulighed hvis man ligger inde med materiale uden for skoleregi der stadig er spændende og relevant, og opfordrer altså de studerende til at dyrke deres egne projekter og dele dem.

Sammen med Danmarks Kunstbibliotek på Charlottenborg og deres Studiesal for Dansk Arkitektur (der godt nok ligger i Herlev – men hvor man kan studere originale tegninger, modeller og arkitekturfotografier) er biblioteket en af privilegierne ved at studere arkitektur i hovedstaden.

Jeg håber turen indenfor på KASB har været læsningen værd, og herfra er der blot tilbage at ønske alle en glædelig jul.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s