Forelæsningsrækken 7 professorer: Bjarke Ingels – IDAG kl 17.00 – KADK

Kunstakademiets Arkitektskole tildelte i 2011 ærestitlen adjungeret professor til fem arkitekter på topniveau. Med tildelingen ønskede skolen at hædre fem faglige kapaciteter, som hver især har sat deres præg på institutionen gennem bl.a. undervisning, workshops, forelæsningsrækker og afgangsbedømmelser.

Igennem efteråret har de nye æresprofessorer foldet deres særlige fagligheder ud i en serie spændende festforelæsninger, og den sidste taler i rækken er Bjarke Ingels.

Om tildelingen

 I motiveringen for tildelingen af hæderstitlen lyder det bl.a.: ‘Bjarke Ingels er en af landets førende internationale arkitekter. Han har i sin korte karriere formået at skabe et internationalt anerkendt navn og sætte det på dagsordenen i både professionel og akademisk kontekst. … Bjarke Ingels praksis er domineret af et ønske om formidling og om at kommunikere potentialet for en nutidig gentænkning af arkitekturens rolle i samfundet.’ 
Bjarke Ingels tog afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1999 og dannede i 2001 tegnestuen PLOT sammen med arkitekten Julien de Smedt. I 2005 stiftede Bjarke Ingels tegnestuen BIG – Bjarke Ingels Group – som hurtigt placerede sig solidt på det arkitektoniske landkort med en række markante byggerier, som fx VM-bjerget og senere 8-tallet, der blev kåret til verdens bedste boligbyggeri.

I øjeblikket arbejder Bjarke Ingels på et karré-byggeri på Manhattan i New York og senest har BIG vundet konkurrencen om at bygge et kulturelt bjælkehus til Sundance-festivalen i Utah.

Bjarke Ingels projekter rummer det innovative og legende, samtidig med at de altid tager udgangspunkt i en grundig analyse af de særlige omstændigheder, der omgiver ethvert projekt.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s