KADK SYMPOSIUM 19. APRIL – TECTONIC PRACTICE AND THINKING IN ARCHITECTURE

Den 19.april afholdes symposiet TECTONIC PRACTICE AND THINKING IN ARCHITECTURE’ på KADK, Arkitektskolen.
Arrangementet foregår på engelsk og er gratis!
Se også tektonik.dk

Symposium 19. april 2012, kl. 13.00 – 17.00, KADK, Auditorium 2

Børre Skodvin, Jensen & Skodvin Arkitekturkontor; Johan Celsing, Johan Celsing Arkitektkontor; Peter Thorsen, Lundgaard & Tranberg Arkitekter; Bijoy Jain, Studio Mumbai

Arkitektur baseret på tektoniske principper fortæller om dets tilblivelse fra dets samlede kontekstuelle ramme til den indlejrede betydning. Her favnes ideerne som former programmet, udtrykket i præcise konstruktionsløsninger, til bygningens slid og forfald over tid. Tektonisk tænkning rummer en tøven overfor tilfældige konstruktionsløsninger og udgør herved en kritisk modstand overfor modeluner bestemt af økonomiske interesser i byggeindustrien eller af arkitekturens skiftende diskurser.

Nutidig byggepraksis og herved arkitekturens fysiske udformning står overfor store fremtidige udfordringer, som er bevirket af alvorlige klimaændringer, høje energikrav og byggeriets fortsatte industrialisering. Hvordan en tektonisk tilgang kan adressere og afhjælpe disse udfordringer må ses som et centralt spørgsmål i den aktuelle arkitekturdiskussion.

Formålet med symposiet er at undersøge tektonisk praksis og tænkning. Til dette er 4 praktikere inviteret til, at reflektere over, hvordan de i deres projekter arbejder med tektonik ud fra en grundlæggende forståelse både i tilblivelsesprocessen og i det færdige bygningsværk. Ønsket er at rejse en diskussion om forskellige måder at inddrage tektoniske aspekter i arkitektur og se om en sådan tilgang kan anvendes til at identificere og formulere strategier som kan medvirke til at forbedre eksisterende byggepraksis – med henblik på at opnå en mere bæredygtig, kvalificeret og helhedsorienteret arkitektur.

I efteråret 2012 arrangeres et symposium med samme titel, hvor en række teoretikere inviteres til at reflektere over de samme problematikker. Materialet fra de to symposier samles i en publikation, som er planlagt til udgivelse i foråret 2013.

Symposiet foregår på engelsk og er åben for alle. Studerende, forskere og praktiserende og andre som interesserer sig for det arkitektoniske felt er velkomne!

Børre SkodvinSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s