Udvidelse af Politihistorisk Museum, Bacheloropgave 2011, Afd. 5 – KADK

I anledning af at bachelorsæsonen for nyligt blev skudt i gang, bringes her et projekt fra sidste år til inspiration og for at give en idé  om den pågældende afdelings bud på en bacheloropgave. Andrea Brækkan tog i foråret 2011 sin Bachelor fra KAs Afdeling 5 med det følgende projekt, en tilbygning til Politihistorisk Museum på Fælledvej 20 i København.

af Andrea Brækkan.

Tilbygningen rommer nytt inngangsparti, opholdsrom for skoletjenesten på 2.et, og rom for skiftende utstillinger på 3.et.

Cellerommene i den gamle detentionen har vært den igangsettende inspirasjon, både som velfungerende utstillingelement i sin rytme og inndeling, og i sitt formspråk og proporsjon. Det har vært viljen å lage en bygning i denne romlige verden, som kommer til uttrykk i en gipsmodel av cellens negative rom.

gipsmodell - det negative cellerom, formgivende inspirasjon

Tilbygningen er plassert som en forlengelse av museets akse. Den avgrenser og skaper en ny intim bakgård med en åpen slisse ut mot den store bakgård, men fremstår lukket fra fælledvej. Det lages en ny inngang i tilbygningen, synlig fra fælledvej, hvor der både er plass til at møtes utenfor og plass til skoletjenesten og byvandringsgrupper innenfor.

sitplan og planer

Tilbygningen består av tre lange rom som ligger som en forlengelse av museetsakse, koblet på museets trapperom. De tre rommene har forskjellige romgivende elementer som vokser ut av aksen og preger bygningens indre og ytre. Inngangspartiet åpner seg ut mot bakgården. Skoletjenesten tydeligjør museets akse og preges av fire store lyssjakter som inntar rommet. Utstillingsrommet er et innadvendt rom, lik resten av museet, koblet på i relasjon til museets mange baktrapper. Utstillingsrommet har tre utsitillingsnisjer som vokser ut av rommet og fungerer som lysinntak.

tverrsnitt

Tilbygningens fasade er et utrykk for en masse der bearbeides. En oppløsning av bygningens monumentalitet og en diskusjon mellom de positive og negative rom.   Bygningen har proporsjoner, rytme, massivitet og tar opp temaer fra museet og brannstasjonens fasader.

fasade sv

fasade sø

fasade nø

Bygningen er et arbeid med symmetri/asymmetri, positive/negative rom, lys, retninger og kik.

inngangsparti

skoletjenesten

udstillingsrom

modellfoto

modellfoto


One Comment on “Udvidelse af Politihistorisk Museum, Bacheloropgave 2011, Afd. 5 – KADK”

  1. Hvis man synes om projektet og har lyst til mere inspiration, kan man se et andet bud på samme opgave af Mikael Stenström, der også blev bachelor fra afd. 5 i sommers, på hans hjemmeside her.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s