COPENHAGEN ART FESTIVAL – Invitation til arkitektstuderende

JEPPE HEINS HØJBRO-PLADS PROJEKT UNDER COPENHAGEN ART FESTIVAL

Kære arkitekt-studerende,
Som en del af COPENHAGEN ART FESTIVAL vil den danske kunstner Jeppe Hein i tæt samarbejde med kurator Christian Skovbjerg Jensen og Copenhagen Art Festival realisere det kollektive kunstprojekt ILOVIT, der vil finde sted på Højbro Plads under festivalen. Til projektet søger vi arkitektstuderende der er interesseret i at deltage i projektet og udvikle eller udføre et eller flere rum eller funktioner som del af ILOVIT. Afhængigt af interesser, ønsker og muligheder kunne det f.eks være realisering af et siddeområde omkring rytterstatuen som integreres i rummet, udvikling af scenen, barområdet eller af et biograf-rum. Eller noget helt andet i projektets ånd? Deltagelsen vil være en stor gevinst for projektet og udover eksponering, er det en enestående lejlighed til at skabe netværk og samarbejde med en gruppe af internationalt etablerede kunstnere. Har det interesse, så send en mail til: ab@cph-artfestival.org.

OM PROJEKTET:

Copenhagen Art Festival finder sted fra 24. august til 2. september i år og opbygningen af ILOVIT starter 10. august. ILOVIT refererer både til Københavns TIVOLI og til det tidligere projekt ’Circus Hein’ som fandt sted i Frankrig og Tyskland i 2009 og 2012: http://www.circushein.com Med inspiration i stemningen fra tivolis smukke forlystelseshave og gamle dages torve og markedspladser ønsker vi at skabe et åbent, u-kommercielt og dynamisk rum for social interaktion på Højbro Plads, der med sin placering i Indre By udgør pladsen festivalens epicenter, hvor et meget stort antal mennesker passerer forbi.

Det københavnske Tivoli er en smuk have med blomster, lys og eksperimenterende arkitektur som tilbyder forlystelser og fornøjelser for alle aldre. Fornøjelser, der ofte er dobbelttydige f.eks. rutschebanen, der mikser oplevelsen af fryd og frygt og spejlkabinettet der fordrejer din skikkelse og fremstiller et forvrænget billede af din skikkelse. På samme måde ønsker vi, at ILOVIT skal være et farverigt, uforudsigeligt og fortryllende socialt rum med lys og kunstneriske forlystelser samt en scene for performances af enhver art: nogle gange det groteske og karnevaleske med makabre elementer og kuriositeter, men også med dans, sang, film, teater, akrobatik og bordtenniskonkurrencer. Under Jeppe Heins kunstneriske ledelse mødes danske og internationale kunstnere i den københavnske sommer og arbejder sammen om at transformere pladsen og invitere publikum til at mødes og socialisere og ikke mindst udfolde sig gennem de mange kunstneriske forlystelser og aktiviteter. Den tyske arkitektgruppe après-nous skaber en åben og festlig arkitektonisk ramme om ILOVIT’s mange kunstværker, performances, bordtenniskampe, undervisning, talks og screenings og om elementer som en scene, en bar, hundredvis af træsæder, boder og en biograf. ILOVIT er en central del Copenhagen Art Festivals program i offentlige rum som præsenterer ca. 15 kunstprojekter, der alle finder sted i Indre By.


One Comment on “COPENHAGEN ART FESTIVAL – Invitation til arkitektstuderende”

  1. DM siger:

    Spændende projekt ! ..


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s