spARK / InSpe ved AAA: De studerende rykker ud

Arkitektfaglige teknikker og værktøjer, en mentorordning for international udvekslingsstuderende og bæredygtig arkitektur, det er blandt andet hvad studenterforeningerne spARK/InSpe byder på i løbet af foråret ved Arkitektskolen Aarhus

Af Leif Leer Sørensen i nyhedsbrevet til Arkitektskolen Aarhus

“Allerede her i løbet af februar måned afholder vi en workshop over seks aftener. Under overskriften ‘Workshop Techniques Acquired’ introduceres en række arkitektfaglige formidlingsteknikker og -værktøjer som tegning, collage, fotografi og modelbyggeri. Det sker igennem en arkitektonisk proces, og de seks aftener er indbyrdes forbundet, fordi de forskellige redskaber komplimenterer hinanden,” forklarer spARK-frivillig Adnan Brkic og tilføjer:´

”Workshoppen udsprang af en idé om at udnytte det videnspotentiale, vi har på skolen. Derfor er alle undervisere også afgængere fra Arkitektskolen Aarhus. Og interessen fra de studerendes side er overvældende. 142 har tilmeldt sig til de 25 pladser, som vi har til rådighed i første omgang. Derfor har vi måttet trække lod om, hvem der kan deltage.”

spARK/InSpe håber på at workshoppen kan gøres til et mere permanent tilbud og mener, at ansøgerantallet må skabe grundlag for en dialog med skolens ledelse om mere teknisk undervisning.

”Workshoppen giver ikke deltagerne ekstra opgaver; tanken er at de skal bruge de teknikker, som de lærer, på de studieprojekter, som de i forvejen arbejder med,” siger spARK-sekretær Anette Vintervold.

Hun understreger samtidig, at workshoppen går på tværs af alle årgange; både bachelor og kandidatstuderedne deltager.

Mentorordning
Ifølge spARK-sekretær Bendik Herdlevær Støckert har der længe været efterspurgt en mentorordning for de internationale udvekslingsstuderende, som kommer til Arkitektskolen Aarhus. Derfor har spARK/InSpe nedsat en arbejdsgruppe, som de seneste måneder har arbejdet intenst på at etablere en sådan ordning.

“Det handler om at tage godt imod udvekslingsstuderende, når de kommer til Arkitektskolen og sikre, at de hurtigt bliver integreret i skolens liv.

Derfor har vi udsendt en forespørgsel til de studerende om at melde sig som mentorer for skolens udvekslingsstuderende – og tilslutningen har været enorm. Der er virkelig mange, som er interesserede i at udveksle erfaringer med studerende fra andre skoler i verden, og alle udvekslingsstuderende bliver nu tilbudt en mentor. Jeg tror ordningen kan bidrage til både et bedre socialt miljø og et højere faglig niveau,” siger Bendik Støckert.

Bæredygtige byggematerialer
spARK/InSpe har de seneste år haft fokus på bæredygtig arkitektur. Også i år, hvor de to studenterforeninger den 8. og 9. marts inviterer til forelæsninger og workshop om bæredygtige byggematerialer, med fokus på hamp som naturligt byggemateriale.

Førstedagen byder på et cirka tretimers program med forelæsninger ved blandt andere professor Tom Woolley fra Queens University i Belfast og Bodil E. Pallesen der er seniorrådgiver i AgroTech, center for biofessourcer i Aarhus.

“Ud over at være professor i arkitektur og ekspert i bæredygtigt byggeri er Tom Woolley formand for det britiske Hemp Lime Construction Products Association. Bodil E. Pallesen har ligeledes mange års erfaring med brug af hamp som byggemateriale. Desuden kommer ingeniør Kurt Madsen fra Troldtekt for at give os et indblik i en producents syn på bæredygtige byggematerialer,” forklarer studerende Janne Fjelveldt Pedersen, der én af arrangørerne.

Forelæsninger er tilgængelige for alle og afholdes den 8. marts fra kl. 13:30 – 16:00 i Auditoriet, Nørreport 22.

Workshoppen, som afholdes den 9. marts i MockUp-rummet fra kl. 10:00-16:00, har desværre kun plads til 25 deltagere og kræver tilmelding på spARK@aarch.dk inden 4. marts. Deltagergebyret på 150 kr., som går til materialer.

“Her bliver der mulighed for at arbejde med bæredytgige byggematerialer og prøve dem af i 1:1. Det gælder blandt andet hamp. Og takket være støtte fra Arkitektskolen og fra byggevareproducenter, er det lykkedes at holde deltagerprisen på et minimum,” siger Catarina Boström, der er InSpe-koordinator og madarrangør.

Aarhus Sustainability Festival
Og når vi er ved bæredygtighed, så bidrager spARK/InSpe også iAarhus Sustainability Festival, der løber af stablen fra den 12.-14. april. En arbejdsgruppe på ti studerende arbejder i øjeblikket på sagen.

“Arrangementet foregår på Godsbanen, og vore opgave er at etablere et indgangsparti til området og eventuelt et stisystem. Vi arbejder med nogle grønne, beplantede vægge, hvor tanken er at inddrage folk, der kommer forbi, i opbygningen. Men vi befinder os endnu i den indledende idéfase,” forklarer Marie Ramsing, der sammen med Morten Bilde er ansvarlige for projektet


One Comment on “spARK / InSpe ved AAA: De studerende rykker ud”

  1. I like what you guys are usually up too. This kind of clever work and reporting!
    Keep up the good works guys I’ve included you guys to my personal blogroll.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s