Fotokonkurrence for studerende 2013

leica_480

http://arkitektforeningen.dk/Nyt/Kalender/Fotokonkurrence%20for%20studerende%202013

Så er det tid til at polere linsen og skyde de bedste fotos af ”Rum for vækst – nye veje i arkitekturen”.

Årets fotokonkurrence for arkitektstuderende tager afsæt i Arkitektforeningens politiske fokus på, hvordan arkitektur kan skabe vækst for samfund og mennesker ad nye veje, med innovation og nye jobmuligheder.

Hvad kræver det?
Du skal tage min. ét foto eller en fotoserie på max. 5 billeder. Opgaven kan frit fortolkes, og det er tilladt at fotografere uden for landets grænser. Det er dog vigtigt, at der i opgaveløsningen lægges vægt på den arkitektoniske tilgang og på motivets rumlige dimension.

Billederne skal afleveres på en CD-rom i højopløselig kvalitet. Husk tydelig angivelse af navn, adresse, e-mail og tlf. nummer.

For at være med i konkurrencen skal du være studerende på Arkitektskolen i Aarhus eller Kunstakademiets Arkitektskole/KADK.

Afleveringsfrist:
Fredag den 13. september 2013 til adressen:
Arkitektforeningen
Strandgade 27A
1401 København K
att. Dorte Maria Vestergaard

Formidling
Kvalificerede konkurrenceforslag udstilles digitalt på arkitektforeningen.dk samt facebook og vinderne omtales i tidsskriftet Arkitekten.

Præmie
1. præmie: 5.000 kr.
2. og 3. præmie: et års gratis medlemskab af Arkitektforeningen

Deltagere
For at deltage, skal du være medlem af Arkitektforeningen og studerende ved enten Arkitektskolen Aarhus eller Arkitektskolen KADK. Læs her hvordan du let og billigt bliver medlem af Arkitektforeningen, som også giver dig en masse andre faglige fordele.

Dommerpanel
Jens Frederiksen – arkitekt MAA og arkitekturfotograf
Kirsten Anker Sørensen – direktør, Erik Møller Arkitekter og tidl. direktør for Polfoto
Jane Sandberg – direktør for Arkitektforeningen og kunsthistoriker

Ophavsret
Arkitektforeningen forbeholder sig ret til at bringe fotos på web og i trykt materiale – dog altid med klar angivelse af fotografens navn.

Baggrund
Vækst er et efterhånden fortærsket ord, men bag det gemmer sig alligevel et presserende behov for at skabe nye veje i alle dele af samfundet. Nye veje i arkitekturen kan være renoveringen af stisystemet i boligblokken, hvor du er vokset op, transformationen af et byrum, vejen til skole eller arbejde, der pludselig bliver anskuet på en ny måde fordi et træ er plantet, det er omdannelsen af kirken på Vesterbro og vejen til din mormors hus i Vendsyssel. Nye veje kan både være nye måder at se velkendte bygninger og byrum på, og det kan også være de muligheder, den nye arkitektur har bragt med sig. Temaet lægger op til at se på, hvilke muligheder, der er skabt og hvilke muligheder, der kan skabes ved at gå nye veje i arkitekturen.

Se sidste års vindere og forslag

Type:
Konkurrence
Dato:
Man, 02/09/2013

Kontaktperson

Dorte Maria Vestergaard Arkitekt MAA
(+45) 3085 9006


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s