Fortolkning af en pindestol /Afdeling 11

Afdeling 11s 3. år har for nylig afsluttet et 6 ugers kursus i møbelformgivning. Kurset havde til formål at træne og skærpe fornemmelsen for formsyntaks, samt at styrke og udvikle de tektoniske overvejelser i møbelskala. Resultatet af kurset er 7 forskellige fortolkninger af pindestolstypen, der alle er udført i træ efter gruppernes eget valg.

troels_skitse2

Indledningsvis fik holdet til opgave at opmåle en række udvalgte pindestole, og denne opmåling skulle danne afsæt for holdets egne fortolkninger.

Efter én uges opmåling gik holdet straks i gang med udarbejdelsen af deres individuelle fortolkninger, og de næste fem ugers arbejde bestod af skitsering, modelarbejde i skala 1:10, 1:5, 1:1 og til sidst en prototype i 1:1 med tilhørende møbeltegning.

De formelle krav til stolen lød, at den skulle holde sig inden for en ydre afgrænsning på 60 x 60 cm i grundplan og 80 cm i højden. Stolen skulle endvidere forholde sig til kroppen samt være generel i sin anvendelse.

Holdets 7 fortolkninger med tilhørende møbeltegninger, kan stadig ses i opgang D i stuen.

skitsemodeller_thit troels_skitse3 thit_helene troels_skitsemodel Rodet på kommode troels_skitse columbus_i_dele columbus_skruetvinge   skitsemodeller      troels_skitse4Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s