DAC åbningsreception: House in Motion – torsdag d. 11/9

 

Kunst benytter ofte løgnen for at belyse sandheden. Det at sætte sandsynligheden over det virkelige, bringer ofte kunsten på kant med arkitekturens praksis.  Jes Fomsgaard

 

Arkitektur og kunst har altid haft et tæt forhold til hinanden – nogle gange er det ren symbiose og andre gange en stormfuld affære, men kedeligt er det aldrig.

I udstillingen House in Motion er billedkunstner Jes Fomsgaard og arkitekt Anders Abraham for første gang sat stævne. Abraham lader Fomsgaards meget arkitektoniske og rumlige værker komme til live i det fysiske rum i en række installationer inspireret af værkerne.

Udstillingen ser også på det konkrete møde mellem arkitekt og kunstner igennem en række citater af Abraham og Fomsgaard, der belyser deres forskellige syn på og konkrete arbejde med forholdet mellem arkitektur og kunst.

 

Om Jes Fomsgaard

f. 1948, billedkunstner. Jes Fomsgaard har gennem hele sit virke arbejdet med arkitektoniske motiver og ‘rejst’ planer for her fra at danne sig et overblik over billedets struktur og samtidig få indblik i forskellige rumlige virkninger og principper med rødder i moderne byplanlægning såvel som i antikkens arkitekturforståelse. Jes Fomsgaard har udført større udsmykningsopgaver, bl.a. til Københavns Universitet (2003) og Frederiksberg Gymnasium (2004). I 2001 modtog han Eckersbergs Medalje og han har modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Om Anders Abraham

f.1964, arkitekt. Anders Abraham har i en årrække arbejdet teoretisk og i praksis i spændingsfeltet mellem kunst og arkitektur med et særligt blik for de bygningsmæssige detaljer og rumlige tilstande der ofte viser sig at kunne danne principper for et langt større system eller udgøre grundformen for et rumligt design i 1:1.  Han er professor på Kunstakademiets Arkitektskole i Arkitektur med teori og kunstnerisk udvikling som særligt fagområde.

Program

16.00 Velkomst ved Kent Martinussen, adm. direktør, Dansk Arkitektur Center

16.15 Åbningstale ‘Om det arkitektoniske i kunsten og det kunstneriske i arkitekturen’ ved Henrik B. Andersen, billedhugger, professor

16.30 ForfriskningerSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s