Photobook Week Aarhus

I dagene 9.-11. oktober er Arkitektskolen Aarhus vært for Danmarks første internationale fotobogsfestival. Skolens bibliotek lægger lokaler til udstillinger, artist talks og workshops. Der vil være mulighed for at studere fotobøger fra hele verden – nye som second hand. Festivalen er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus, Galleri Image og Det Jyske Kunstakademi og er kurateret af internationale eksperter.

Festivalen sætter fokus på fotobogens udvikling og rolle som kunstnerisk medie. Ud over udstilling af alverdens fotokunstbøger bliver der artist talks, debatter og workshops samt mulighed for at købe såvel sjældne, antikvariske som nye fotobøger.


Festival for Fotobogen
Fotobogen er et af vor tids mest demokratiske og mangfoldige medier. Den kan være et kunstværk i sig selv, fungere som supplement til en kunstners arbejde, tage form som en personlig samling af fotografiske minder eller som en præsentation af nye æstetiske opdagelser, og kan nu fremstilles af både amatører og professionelle, det såkaldte selfpublisher fænomen. Udstillingen vil blandt andet præsentere publikum for nogle af de vigtigste og mest skelsættende fotografiske udgivelser gennem årene.

Internationale kuratorer
Udstillingen, The Library Within the Library giver mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de vigtigste fotobøger om arkitektur gennem tiden. Dette bidrag er kurateret af Rolf Sachsse, der er professor ved Hochschule der Bildenden Künste i Saarbrücken, Tyskland. Et afsnit med nord- og sydkoreanske fotobøger er kurateret af den koreanske kunstner og professor Kyungwoo Chun, der også præsenterer en række fotobøger, The PhotoBook Project, udarbejdet af hans studerende ved Chung-Ang University, Et udvalg af russiske fotobøger fra Galleri Images samling samt boggaver fra unge russiske kunstnere vil også blive vist. Et slideshow med præsentation af russiske fotobøger helt tilbage fra revolutionsårene og frem til nu er blevet til i samarbejde med Irina Tchmyreva, der er docent ved Department of Art Book Design på Moscow State University of Printing Arts, og endelig præsenterer Angel Luis Gonzalez fra PhotoIreland et udvalg af The Library Project, der består af mere end 900 fotobøger fra 180 forlag verden over.

Artist Talks, workshops og bogsalg
I dagene 9.-11. oktober suppleres udstillingerne med artist talks, debatter og workshops, og publikum får mulighed for at få vurderet deres egne fotobøger af et professionelt panel. Torsdag, fredag,og lørdag vil kunstnere og kuratorer diskutere arkitektur og foto, kunstfotografiet og fotografiet som fænomen. Deltagerne er bl.a. Rolf Sachsse (DE), Kyungwoo Chun (KR), Moritz Neumüller (AT/ES), Angel Luis Gonzalez (IE), Jesper Rasmussen (DK), Jesper Fabricius (DK), Claus Peder Pedersen (DK), Anne Elisabeth Toft (DK), Lars Kiel Bertelsen (DK) og Leif Høgfeldt Hansen (DK). Banja Rathnows Kunsthandel, Space Poetry, Lodret Vandret, Architegn, Galleri Image, m.fl. sælger nye og antikvariske bøger.

Torsdag d. 9. oktober åbner fotoudstillingen AREAL med fotografier fra Aarhus Havn af Claus Peder Pedersen i Arkitektskolens Kantine, Nørreport 16, som under festivalen serverer kaffe, vand og sandwich.

Fredag d. 10. oktober afholdes en såkaldt Photobook Dummy Doctoring Workshop, hvor man kan få sit fotobogsprojekt vurderet og gennemgået af et panel bestående af kuratorer, grafikere og fotobogseksperter.

Til og med 26. oktober viser Galleri Image det britiske fotobogsikon Stephen Gills udstilling Series Photographs med et udvalg af hans fotobøger og værker, som en del af Photobook Week Aarhus.

Photobook Week Aarhus er støttet af Statens Kunstråd, Aarhus Kommune og den Østrigske og Koreanske Ambassade i Danmark.

Under festivalen er der åbent dagligt fra 10-18. Derefter kan udstillingen ses til og med den 17. oktober i bibliotekets åbningstid: mandag-torsdag kl. 10-16, fredag 10-15.

https://www.facebook.com/events/708728712543827/

Program

kilde: aarch.dkSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s